torsdag 8. desember 2011

Ryggflaug og julestri…Ja, da skriver vi 8.desember, og her ligger jeg med en rygg som har slått seg helt vrang. Føler meg som en 80-åring, og mangler vel egentlig bare et gebiss og en rullator, så er jeg med i klubben. God jul….

Ja, rygg får være rygg. Det positive er at jeg får gjort mange småting som jeg ellers ikke hadde giddet å gjøre. Som å rydde i nattbordskuffa, pare sokker (!), lage kort, dekorere lys, bytte plass på kopper i glassskapet, klippe hunden til jul (;)) +++ andre småting som ryggen ønsker å delta i. Selv om mange slike småpjusk blir gjort, så ønsker ryggen helst mest mulig hvile – da med puter i alle varianter under, ved siden av, over, bak... Dvs. at dagene blir lange, og mange bøker og blader  blir godt lest!!


Det fine lyset i vinduet er dekorert av tante Jorunn. Nydelig!


Jeg er fortsatt i tenkeboksen når det gjelder årets julebakst. Sier hvert år at jeg skal bake mindre, men det er noen sorter som bare må lages. Slike tørre kaker er det ingen vits i å bake. Her er det bare krumkaka som blir spist av slike kaker. Resten blir gitt til fuglene etter at kaken har kost seg i kakeboksen noen måneder. Ja, til å med helt frem til neste jul… Handymannen i huset foreslo her om dagen at vi heller kunne kjøpe en ekstra sekk med solsikke til fuglene,  isteden for å bake alle de kakene!! Egentlig et godt forslag. Det er faktisk enklere å gå på Felleskjøpet og kjøpe en sekk solsikke, enn å  stå foran kjøkkenbenken i flere dager med sleive og mel langt oppetter ørene, for så å putte kakene i bokser, som igjen skal ligge i boksen i evigheter – og til slutt bli fuglemat på fuglebrettet… ( ser at dette blir dårlig norsk, men jeg var ferdig som norsklærer i 2010, så man kan ikke forvente bedre enn dette)Storebror i huset er en kreativ kar. Han kan være stolt av denne nissen :)

 Handymannen kjøpte ukebladet Hjemmet til meg når jeg lå på sykehuset. Der var det med et hefte med oppskrifter på mange GODE konfekter til jul. Slike ”kaker” blir spist her hjemme, for vi er veldig glade SØTE kaker – spesielt de med sjokolade på! Tenker at jeg og barna skal lage noen av disse søte og deilige konfektene...


Den gamle gullfiskbollen har fått nytt liv denne jula :)


Det er to sorter som bakes før jula ringes inn, og det er risboller og pikekyss. Det blir ikke jul uten disse sortene. Pikekyssene bør ikke bakes før lille julaften, da de har en tendens til å forsvinne fra boksene. Ja, hvis de i hele tatt kommer så langt som til boksene. Mammas pikekyss er supergode sier barna, og da er det vel enkelt å gjette hvem som er de store syndebukkene når det gjelder historien om ”pikekyssene som forsvant”. Når sant skal sies er vel også jeg delaktig i denne forsvinningen… Når det gjelder risbollene så er ikke disse like populær lengre. Men de går ned på høykant når sukkerbehovet melder seg, og dette behovet er egentlig til stede stort sett hele tiden.
Vi får se hva ryggen ønsker å være med på, men noe baking vil det vel bli… Horn og iskake er også obligatorisk. Pepperkakebaking tar mamma seg av. Alle 5 barnebarn er velkommen, og dette har blitt en fast tradisjon. Handymannen her i huset og barna mekker opp et pepperkakehus, og de bruker å være ganske kreative! Utfordringen er å finne en plass der huset kan stå slik at vår viltre Kaisa ikke kan glefse i seg hele herligheten :)

___________________


"Den blå timen" hjemme hos oss - stemningsfullt,
 og jeg kommer i julestemning av slikt vær!!
 Som du ser har vi ikke glemt fuglene til jul! Handymannen henger til stadighet opp nye retter til våre små fugler utenfor vinduet, og etter jul er det julebord hos fuglefamilien. Da skal jo alle de tørre kakene på fuglebrettet...TUSEN TAKK (igjen) til mamma for vasking av klær og hus! 
Det er godt vi bor så nært hverandre :) 

Bildene i dette innlegget er detaljbilder fra hjemmet. Hadde ikke ryggen vært slik den nå er, hadde jeg vel pyntet ferdig nå. Men her i huset er det IKKE jul enda… Derfor blir det detaljbilder fra noe av det som er ferdig. I tillegg må jeg bare vise noen bilder fra ”Den blå timen” i Bangdalen… Endelig vinterstemning med snø og kuldegrader!!1 kommentar:

  1. God bedring til ryggen og God jul til dere alle i Bangdalen :-) Helle Romstad

    SvarSlett

Skriv gjerne en kommentar på innlegget!