torsdag 16. desember 2010

Førjulstid og julestemning

I kveld er det stille i huset. Det er bare jeg og minstemann som er hjemme. Han sover søtt i sengen sin, for han er sliten etter alle dagens gjøremål. Først julebord i barnehagen, så Jul på Månetoppen på TV, for så å avslutte kvelden med hodet i pikekyssbollen! Mmm… deilig smak syns æ mamma….

Nå ligger hunden Kaisa som et slakt foran ovnen, og jeg har endelig litt alenetid foran PC-en til storebror i huset. Kjenner at jeg snart på investere i ny PC, men jeg for klare meg med de få og korte stundene jeg får tilgang til denne PC-en…

Starter denne bloggen med å vise noen bilder fra moro på isen. Vi har vært ute to dager, og den ene dagen var det 25 minusgrader. Det ble en kald fornøyelse, og tærne var som istapper, for skøyter er ikke laget for vinterkulden!!


Brrr... -25 grader....Storebror valgte pil og bue foran skøyter...

Kakaopause er viktig!
Kreativiteten slo til da det skulle lages mål. Det ene målet var av et par slagstøvler og det andre av to vedskiver. Vedskivene forsvant stadig, for Kaisa hadde lyst til å leke....Nå er det bare 7 dager til jul, og jeg har ikke mye igjen. Egentlig kan jeg vel bare ta inn juletreet… Orker ikke stresset med vasking og baking! Jeg baker litt nå og da, og vaskinga gjør jeg når jeg får lyst!! Neste år kanskje… Slynger støvkluten litt her og der, så blir det vel jul i år også! Vi har jo malt hele huset innvendig i juni/juli, så skitten har ikke lagt seg i tykke lag enda :)


Mamma har strikket klær til mine nye nisser , og jeg ble superfornøyd med de. Nå har de fått plass i storskapet på stua, og der trives de godt… Mulig at jeg må pynte med litt edelgran sammen med nissene - vi får se…


Tror mamma syntes det var en mye større jobb å strikke klærne enn det hun hadde forventet! :) Men fine ble de i hvert fall!

Her har nissene fått ny lykt, for jeg synes den passer bedre....
Fant også en flott blonde på Prinsess. Den lå i en kurv under disken, og var på billigsalg! Jeg syntes den var fin, og kjøpte likegodt alt sammen....Olivenkransen har fått blonde og hjerte til pynt!


Fikk også kristorn fra svigermor, og den passet godt i kremmerhuset på døra. Nå mangler jeg bare misteltein over inngangsdøra!! Da kan jeg jo rope ut som Gjertrud: “Æ står oinner misteltein!!!!”

Denne fine julesangen passet perfekt på den lille døra inne i storskapet, men jeg må skifte ut hyssingen med en streng!

Hadde fridag på onsdag og da fikk jeg gjort en del huslige sysler som bl.a. å skifte trekk på sofa og stol. Kunne egentlig tenkt med hvitt trekk til sofaen også, men med en bortskjemt hund som liker seg best i sofaen er ikke det noe sjakktrekk. Det ble til at jeg kastet et hvitt sengeteppe over sofaen (det er allerede skittent…)
Var innom på Ciro her om dagen - de har utrolig mye vakkert. Jeg måtte bare kjøpe denne veggdekoren. Nydelig!! Problemet er at tapeten ikke liker slike veggdekorer. Jeg må hele tiden klaske den til veggen, for den løsner…I og med at alt går i hvitt og grått på stua til vanlig var jeg spent på hvordan jeg skulle pynte til jul. I jula må jeg ha mye rødt - ellers blir det ikke skikkelig jul. Noe ble tatt frem, men jeg tror like mye julepynt ligger i kassene på loftet. Kunne vel egentlig ha kastet det rett i søpla, men det kan også være kjekt å ha…. Man vet aldri hva man får bruk for….

Døra på kjøkkenet har fått litt innslag av rødt. Tovede grytekluter er laget av mamma.

Har vært heldig i år, for alle mine kaktuser blomstrer!

Døra ute har også fått litt julepynt - laget av mamma...
Islyktene holder seg godt i kulden. Handymannen har laget to superstore islykter, men jeg holdt meg til vaskerbøtta! Det går fort å lage lyktene når graderstokken kryper ned på - 20 grader...Ønsker alle en fortsatt fin førjulstid! Stress ned og senk skuldrene, for jula kommer uansett om vi stresser eller slapper av :)Må bare sette inn et bilde av handymannens siste investering. Han syntes det passet til stilen, for det er jo moderne med skilt... Nå henger det på garasjeveggen! Her er det best å være jeger....


Ja, ja... Jeg kan ikke si nei til alt!

2 kommentarer:

  1. Så fint dåkk har fått de i nyhuse!! Arti å sjå! :)
    Glede mæ te du kjæm på besøk i butikken! ;)

    SvarSlett
  2. Jo da, her trives vi godt! Men no e vi på flyttefot igjæn da... :)

    SvarSlett

Skriv gjerne en kommentar på innlegget!